sobota, 28 grudnia 2013

Candybar zachodnia atrakcja modna w Polsce

Słodki bufet cieszy się na polskich przyjęciach coraz większą popularnością zarówno wśród par młodych jak i na imprezach firmowych.

CO TO JEST CANDY BAR


Candybar to słodka forma poczęstunku z wyznaczonym specjalnie do tego miejscem i aranżacją dopasowaną do okoliczności. Wyeksponowanie kosztownych słodyczy nie jest takie proste, dlatego najlepiej zachować na słodkim stole wcześniej zaplanowany porządek. Kolorystyka candybaru, również powinna współgrać z przewodnim kolorem imprezy. Dzięki zachowanej estetyce słodki bufet zyska miano głównej atrakcji i żaden z gości nie przejdzie obok niego obojętnie.

CANDY BAR zamiast TORTu WESELNego



Przy słodkich bufetach, goście mogą poczęstować się pysznymi słodkościami, kiedy tylko mają na to ochotę. Daje nam to opcję zrezygnowania z tortu weselnego a przede wszystkim deserów, często podawanych między obfitymi posiłkami. Jeśli jednak nie wyobrażacie sobie przyjęcia bez głównego deseru, nic nie stoi na przeszkodzie, aby tort stanowił centralną część słodkiego bufetu i został podany w trakcie trwania imprezy np. w trochę mniejszej wersji.

WINIETKI, wstążeczki, akcesoria, itp.



Przy aranżowaniu stołu nie można zapomnieć o winietkach, które w smaczny i zachęcający sposób opiszą wszystkie łakocie. Słodki stół, możemy dodatkowo uatrakcyjnić drewnianymi napisami, papierowymi chorągiewkami, ramkami lub dekoracjami z kwiatów.  



CANDY BAR jako forma podziękowania 

Przy dużej ilości słodyczy, warto pomyśleć o dołączeniu do candy baru ozdobnych pudełek z podziękowaniami, w których goście zabiorą pozostałe po przyjęciu słodkości do domu. Koszt pudełka od 1 zł, gdzie jedno pudełko przypada zazwyczaj na dwie osoby. Pudełka na łakocie weselne można z powodzeniem znaleźć na internecie.



SŁODYCZE NA CANDY BAR bo mniej znaczy więcej

Oprócz klasycznych ciast i pospolitych słodyczy, którymi objadamy się na co dzień, warto zamówić łakocie cukierniach artystycznych, które nie tylko smakują, ale i kuszą swoim wyjątkowym wyglądem.

CAKE POPS 
czyli delikatne ciasto na patyku oblane czekoladą






CUPCAKES czyli znany wszystkim muffin udekorowany kremem lub masą cukrową wedle uznania 




PRALINKI
czyli nadziewane kremową masą czekoladki





CIASTECZKA 
czyli kruche ciasteczka maślane udekorowane lukrem
MAKARONIKI 
czyli ciasteczka migdałowe z kremem, salonowe ciasteczka, dosyć kosztowne o dacie przydatności do 4 dni.



CUKIERKI 
czyli smakowe cukierki owocowe z różnymi motywami




LOLLIPOPS 
czyli kręcone lizaki smakowe



MIGDAŁY W LUKRZE
czyli włoskie migdały oblane lukrem dostępne w różnych kolorach, białym, złotym, srebrnym, niebieskim i różowym. Mają symbolizować szczęście, zdrowie, długowieczność, płodność oraz bogactwo. Cena za 1 kg migdałów, czyli około 250 sztuk to około 40 zł.




i wiele wiele innych...

Wrocławskie 
CUKIERNIE ARTYSTYCZNE

www.kaio.pl
cake4you.pl
slodkibiznes.pl
www.slodkieczarymary.pl
cukierlukier.pl



więcej o candy barach na naszej stronie 
a tu krótka prezentacja z naszej realizacji, do stworzenia słodkich rekwizytów wykorzystaliśmy ponad 1000 płatków kosmetycznych :) 
prawdziwie pracochłonna przyjemność



Zdjęcia: internet